Jubilarno 50. izvođenje „Ženidbe“ za početak nove sezone

Višeminutnim aplauzom publika je pozdravila ansambl predstave "Ženidba" nakon jubilarnog 50. izvođenja na matičnoj sceni u Gračanici.
Image
Foto: NPP

Predstava je izvedena povodom otvaranja nove sezone 2023/24. i obeležavanja 75. godišnjice Narodnog pozorišta i Prištini.

Predstava je urađena u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, po tekstu Nikolaja V. Gogolja, a u režiji Milana Кaradžića.

Narodno pozorište u Prištini sa direktorom Predragom Radonjićem dodelilo je specijalna priznanja glumcima: Milanu Vasiću, Aniki Grujić, Bojanu Stojčetoviću, Branku Baboviću, Nebojši Đorđeviću, Jeleni Orlović, Tamari Tomanović, Mileni Jakšić, Jasmini Stoiljković, Nikoli Đorđeviću, Milici Burazer, Miloradu Кaporu, nekadašnjem glumcu i saradniku NPP-a Igoru Damnjanoviću i reditelju Milanu Кaradžiću.

Program obeležavanja 75 godina rada Narodnog pozorišta u Prištini i otvaranja nove sezone nastavlja se nizom događaja u nedelju, 8. oktobra.

Za sutra u 11.00 sati je predviđena promocija novog, dopunjenog izdanja monografije „Uprkos svemu“, dodela godišnjih nagrada NPP i otvaranje izložbe fotografija o istorijatu i radu NPP u Galeriji Doma kulture „Gračanica“. Nakon toga uslediće koktel na terasi Doma kulture „Gračanica“.

Najzad, posetioce od 15.00 sati očekuje projekcija dokumetranog filma o istorijatu i radu NPP „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića i Igora Vukovića.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.