Kakve su mogućnosti bavljenja sportom u Goraždevcu?

Istorija fudbala u Goraždevcu duga je gotovo pola veka i ovo je jedini sport koji je bio organizovan u selu. Od nedavno funkcioniše i šahovski klub.
Image

Savremeni uslovi za bavljenje sportom u Goraždevcu danas ne postoje. Deci i mladima je na raspolaganju samo igralište Osnovne škole „Janko Jovićević“ i ledina ispred crkve Presvete Bogorodice, na kojoj deca provode vreme i bave se sportom.

Grupa mladih ljubitelja fudbala skoro svakog dana organizuje besplatne treninge za decu mlađu od 16 godina. Deca koja treniraju odlučila su se na taj korak kako bi se odvojila od telefona i računara.

Deca koja se rekreativno bave fudbalom u ovom „klubu“, ističu da im je veoma drago što imaju priliku da treniraju i da više vremena posvete sportu.

Ova grupa omladinaca nada se da će klub uspeti da opstane što duže. Iako bez finansijske podrške, voljni su da nastave sa volontiranjem dokle god ima dece koja bi trenirala sa njima.

FK Omladinac je osnovan 1966. Klub je funkcionisao sve do 1999. godine.

Nakon sukoba na Kosovu 1999 godine FK Omladinac je kratko nastavio sa radom u periodu od 2008. do 2012. godine. Najveći uspesi kluba su šesnaestine kupa SFR Jugoslavije gde je izgubio od FK Borac Čačak rezultatom 2:1 na utakmici u Goraždevcu i učešće u trećoj državnoj ligi.

Radio Goraždevac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.