18:50, 17.06.2022 Izvor: Kallxo, Radio Kontakt Plus

Kallxo: Pokrenuta istraga protiv policajca u slučaju laboratorije marihuane u selu IzvorPolicijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je novu istragu po nalogu Osnovnog tužilaštva u Mitrovici protiv pojedinih policijskih službenika u vezi sa upadom i radnjama službenih lica kada je sprovedena akcija u selu Izvor, u opštini Zvečan, javlja Kallxo. 

kallxo-pokrenuta-istraga-protiv-policajca-u-slucaju-laboratorije-marihuane-u-selu-izvor

Foto: Kallxo

Nakon akcije uhapšen je policijski službenik koji je oštetio nadzorne kamere na mestu gde se nalazila laboratorija za drogu.

Uhapšeni policijski službenik osumnjičen je za tri krivična dela - "zloupotreba službenog položaja", "pružanje pomoći“ i "skrivanje dokaza".

Kallxo saznaje da se nakon proširenja, istraga na osnovu analize slučaja, u koordinaciji sa mitrovičkim tužilaštvom, za ista krivična dela istražuju i drugi policijski službenici drugih jedinica. 

PIK preduzima istražne radnje protiv službenika granične, forenzičke i jedinice za borbu protiv droga, navodi Kallxo. 

Mitrovičko tužilaštvo je naložilo Policijskom inspektoratu Kosova da ispita postupanje pojedinih policajaca zbog čega su se tog dana našli na licu mesta. Sumnja se da je nekoliko policajaca otišlo ​​u laboratoriju, iako nisu bili u akciji i da su ušli u laboratoriju bez naloga mitrovičkog suda, javlja takođe Kallxo. 

PIK je za Kallxo i potvrdio da su počeli da intervjuišu policajce i da ih istražuju, ali nisu naveli više detalja, jer  je istraga u toku.

"Pozivajući se na vaš zahtev, u ovoj fazi istrage, PIK potvrđuje da, uz ovlašćenje i koordinaciju sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici, sprovodimo istragu u vezi sa ovim slučajem. Istražne radnje istražitelja PIK-a, između ostalih, uključivale su i razgovor sa nekoliko policajaca različitih policijskih jedinica. Zbog integriteta istrage u ovoj fazi, ne možemo da damo dodatne detalje u vezi sa ovim slučajem", kaže se u odgovoru Kosovskog policijskog inspektorata za Kallxo. 

Kallxo podseća da su, između ostalog, na početku akcije u selu Izvor oružjem napadnuti policajci i carinici.

"Dok su policijske jedinice dežurale, nepoznati osumnjičeni su pucali na policajce. Kao materijalni dokaz, na licu mesta je pronađeno i oduzeto 26 metaka za vatreno oružje. Povređenih nije bilo“, navodi se u policijskom izveštaju, u kome je kasnije pojašnjeno da su policijske jedinice tokom pretresa otkrile laboratoriju za proizvodnju marihuane i uništile 9.084 komada biljaka.
Tagovi: Kosovska policijaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije