12:46, 24.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija Specijalizovanog tužilaštva: Uhapšen Salih Mustafa na osnovu potvrđene optužniceSpecijalizovano tužilaštvo uhapsilo je danas Saliha Mustafu na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova.

kancelarija-specijalizovanog-tuzilastva-uhapsen-salih-mustafa-na-osnovu-potvrdene-optuznice

N1

Mustafa je uhapšen na Kosovu i trenutno se vrši njegovo prebacivanje u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu,  gde će se njegovo prvo pristupanje sudu bez odlaganja obaviti pred sudijom za prethodni postupak, precizirao se u saopštenju iz kancelarije Specijalizovanog tužioca. 

Napominje se da  je policija u okviru Specijalizovanog tužilaštva, u skladu sa Zakonom o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, ovlašćena i nadležna da vrši ovlašćenja koja prema kosovskom zakonodavstvu ima Kosovska policija. 

Pored toga, Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu predviđa da se, na osnovu naloga ili naredbe za hapšenje Specijalizovanih veća, sprovodi u pritvor lice protiv koga je optužnica potvrđena.

Bivši šef obaveštajne službe KBS Salih Mustafa, bio je tokom sukoba na Kosovu  viši oficir OVK u operativnoj zoni Lab.
 


Tagovi: PravosuđeHapšenjeSpecijalni sudOVKHagKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije