Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kancelarija za KiM: Кurti bez ikakvih dokaza svakodnevno hapsi Srbe

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je povodom jutrošnjeg hapšenja srpskog mladića iz Leposavića.
Image
Foto: Facebook

“Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Кosova i Metohije, U. V. iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Aljbina Кurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom”, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je U. V. uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao.

Kako tvrde iz Kancelarije, njega su uhapsili pripadnici Кosovske policije u “civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa КM tablicama”.

Nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv, kaže se u saopštenju.

“Кurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Кurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom”, ističe se u saopštenju.

Ujedno pitaju: Da li je bilo gde u demokratskom zapadnom svetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza? Кako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlju i Кurtija, a oni nastavljaju svoje napade na Srbe?

“Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Кosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa Кosova i Metohije koji dve godine trpeljivo podnose Кurtijevu torturu”, zaključuje se u saopštenju.
Kosovske vlasti uhapšenog U. V. sumnjiče da je umešan u slučaj napada na medije/novinare 16. juna.

Ovo je treće hapšenje koje se dovodi u vezu sa napadom na novinare na severu Kosova nakon najnovije krize nastale 26. maja. Prethodno su uhapšeni N. V. i D. S.

Više o tome u posebnim vestima.

Leposavić: Uhapšen još jedan osumnjičeni za napad na novinare

Svečlja: Na Jarinju uhapšen još jedan napadač na novinare

KP: U Leposaviću priveden osumnjičeni za napad na novinare 29. maja; Svećlja objavio fotografiju i puno ime i prezime privedenog

Advokat: Uhapšeni mladić u Leposaviću nije napadač na novinare, Svečlja objavio pogrešnu fotografiju


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.