Kancelarija za KiM: Eksplozivne naprave bačene u dvorišta Srba u Kosovskom Pomoravlju

U dvorišta srpskih porodica u opštini Ranilug noćas su bačene tri eksplozivne naprave, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

„Tokom noći u Кosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Кurti kontinuirano sprovodi“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako se navodi, prvo je oko 02.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove „Pčelica maja“.

„Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro“, navode iz Kancelarije.

U isto vreme, dodaje se, bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug.

„I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen“, kaže se u saopštenju.

Tokom noći, navode iz Kancelarije, eksplozivna naprava je bačena i na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

„Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Кurtija da će Srbi i Srpska lista da ‘pate i plate’. Кurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe“, ističu u Kancelariji.

U ovoj instituciji očekuju da se ovi napadi najozbiljnije shvate i istraže, „jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta“.

Ujedno su najavili da će o ovim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike, „jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.