18:28, 14.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Grafit "UÇK" na putokazu kod PasjanaNa putokazu kod srpskog sela Pasjane danas je osvanuo grafit "UÇK", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

kancelarija-za-kim-grafit-uck-na-putokazu-za-pasjane

Foto: Preuzeto sa Gračanica online portala; autor - Zoran Stojković

Iz ove kancelarije navode da "nova provokacija i pretnja" dolazi u istom danu kada kosovski premijer Aljbin Kurti, kako navode, odbija poziv Kvinte i EU da omogući održavanje referenduma Republike Srbije na KiM.

"Izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu" - stoji u saopštenju. 

Ocenjuju da se današnji grafit kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom pomoravlju ne može posmatrati kao izolovan incident, već kao "nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na KiM gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini". 

"Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od strane institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču" - zaključuju iz Kancelarije za KiM. 
Tagovi: Parteš/PasjaneKancelarija za KiMKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije