18:11 | 03.02.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Incident u Mogili: Oglasila se Kancelarija za KiM i Srpska listaMladić srpske nacionalnosti B.Đ iz Mogile koji je ranjen provešće naredne dane u bolnici u Pasjnu kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Oglasila se i Srpska lista. 

kancelarija-za-kim-i-srpska-lista-novi-napad-posledica-antisrpske-politike

Foto: Kancelarija za KiM

Iz Kancelarije za KiM navode da su pružili podršku porodici povređenog mladića, te da su sa njima u kontaktu i predstavnici kancelarije na terenu. 

Ocenjuju da je ovaj napad posledica "antisrpske histerije" i politike kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Iz ove kancelarije navode da je od početka godine povećan broj etnički motivisnih incidenata. Podsećaju na slučaj ranjavanja vatrenim oružjem S.S. (11) i M.S. (21) iz Gotovuše, slučaj nanošenja povreda S.T. (18) iz Klokota, te na slučaj nanošenja povreda L.Z. (15) u Suvom Dolu. 

Ocenjuju da se pijačala i težina etničkih incidenata i napada "kako jača i Kurtijeva antisrpska politika". 

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta" - navode. 

Srpska lista navodi da je novi napad posledica "antisrpske histerije diktatorskog režima Aljbina Kurtija".

"Očigledno da Kurtijev lov na Srbe ne prestaje, a odgovornost za to snosi Kurti, njegovi sledbenici, ali i međunarodna zajednica koja ćutke prelazi preko ovih etnički motivisanih napada" - naveli su. 

Pročitajte još: 

RTV Puls: Privedeni napadači na mladića u Mogili 

Vučić: U Mogili izboden mladić, Kurti želi sukobe 
Tagovi: Srpska listaKancelarija za KiMVitina

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije