Kancelarija za KiM: Imenovanjem Rašića Kurti pogazio sopstveni ustav

“Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda ...
Image

U saopštenju se navodi da “Nenad Rašić zajedno sa Radom Trajković ne predstavlja srpski narod na KiM”, navodeći da “za njega Srbi nisu glasali na poslednjim izborima”.

“To pokazuju i rezultati sa poslednjih izbora na КiM na kojima je lista koju je kreirao Rašić osvojila 0,173 odsto glasova, za razliku od Srpske liste za koju je glasalo skoro 96 odsto srpskog naroda”, dodaje se.

Pozivajući se na član 96, stav 5 kosovskog Ustava, iz Kancelarije tvrde da izbor ministra mora imati podršku većine poslanika srpske zajednice, u ovom slučaju Srpske liste.

“Izbor Rašića najveći je dokaz onoga na šta sve vreme upozoravamo, da na КiM postoje Кurtijevi Srbi koji su spremni na sve zarad ličnog interesa i dila sa Prištinom. Zbog toga Srpska lista, kao bedem ostanka i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima jedina ima podršku zvaničnog Beograda i svoje države i nikada neće služiti vlastima u Prištini i Aljbinu Кurtiju, već jedino svom narodu”, zaključuje se u saopštenju.

U vezi sa današnjim imenovanjem Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, prethodno se oglasila Srpska lista, najavljujući žalbu Ustavnom sudu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.