13:24, 22.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Još jedno hapšenje raseljenog lica zbog navodnog ratnog zločinaSvetomir Bačević uhapšen je danas u opštini Peć, pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

kancelarija-za-kim-jos-jedno-hapsenje-raseljenog-lica-zbog-navodnog-ratnog-zlocina

Foto: Kancelarija za KiM

Bačević je raseljeno lice koje živi u Gornjem Milanovcu, a rodom je iz sela Belo Polje u opštini Peć, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

“Bačević je danas došao na Kosovo i Metohiju kako bi izvadio lična dokumenta, ali je priveden u policijsku stanicu u Peći i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen je u Prištinu. Kancelarija za KiM obezbedila je branioca Bačeviću, pratiće ovaj slučaj i postupanje prema njemu”, dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije najoštrije osuđuju, kako se ističe, još jednu kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u kojoj se postojanje nekakvih tajnih spiskova osumnjičenih za navodne ratne zločine koristi kao mehanizam za pritisak na srpski živalj.

“Po sredi je novi udar na Srbe, a poslednjih godina na meti kosovskih institucija posebno su se našli povratnici. To nedvosmisleno svedoči da u Prištini ne postoji spremnost, niti volja za omogućavanje mirnog i bezbednog povratka raseljenih sa KiM i da Srbi očigledno nisu dobrodošli”, navode iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se podseća, da ovo nije prvi put da se povratnici na Kosovo i Metohiju suočavaju sa ovakvom vrstom ugrožavanja bezbednosti i integriteta, te da se u prošlosti, kako se ističe, pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni u ovakvim akcijama bili nevini.

“Jedini cilj ovakvog postupanja prištinskih institucija jeste da se Srbi na KiM drže u stalnom stanju straha i neizvesnosti”, zakjučuje se u saopštenju.


Tagovi: HapšenjeSrbiKancelarija za KiMPovratnici

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije