Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kancelarija za KiM: Kosovska policija u Zubinom Potoku za „nasilno pripremanje terena“ za izbore

Pripadnici Kosovske policije "naoružani dugim cevima" ušli su danas u prostorije Opštine Zubin Potok "kako bi nasilno pripremili teren za održavanje izbora", ...
Image

Kako KoSSev javlja, danas nešto posle 13 časova došlo je do incidenta u Zubinom Potoku, kada su predstavnici opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u prostorije opštinske izborne komisije, a u čemu ih je sprečila grupa građana ove opštine, na kratko se oglasila i sirena za uzbunu, intervenisala je i policija koja je navodno koristila i šok bombe. 

Iz Kancelarije za KiM, sa druge strane, navode da je “reč o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištin“.

Dodaju da “ovako izgleda demokratija i vladavina prava kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koji Srbima zabranjuje da učestvuju na izborima i referendumu, a istovremeno dugim cevima i nasiljem pokušava da spovede svoje izbore na severu”.

“Očigledna je Kurtijeva namera da nasiljem i oružjem preotme četiri srpske opštine na severu Kosova i u njima na nelegalnim i nelegitimnim izborima instalira albanske predstavnike”, poručuju iz Kancelarije.

Pozvali su Srbe da “ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije, čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Kosova”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.