Kancelarija za KiM na godišnjicu otmice novinara: Obnoviti istragu, pronaći i procesuirati počinioce

Danas se navršava dvadeset četiri godine od otmice članova novinarske ekipe Radija Priština Đure Slavuja i Ranka Perenića. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je EULEX i sve ...
Image

„Zahvaljujući upornosti kolega novinara, u maju ove godine je na mestu njihovog nestanka, deveti put postavljena spomen-ploča, kao odgovor i upozorenje svima onima koji veruju da je zataškavanje zločina čin patriotizma i da je rešenost onih koji traže pravdu kratkog veka“, naveli su iz ove kancelarije, podsećajući i na ostale slučajeve otmica i ubistava novinara na KiM. 

„Ni ćutanje, ni skrnavljenje spomen-ploče neće nas pokolebati u traganju za pravdom, a društvo međunacionalne tolerancije i uvažavanja neće biti moguće ostvariti na Kosovu i Metohiji sve dok porodice nestalih, koje god nacionalnosti one bile, ne dobiju zadovoljenje u istini i pravdi“ – dodali su.  

„Konačno rasvetljavanje ovih i svih drugih zločina i pronalaženje i kažnjavanje učinilaca preduslov je za izgradnju poverenja srpskog naroda u međunarodne i pokrajinske insitucije na Kosovu i Metohiju, kao i za normalizaciju suživota u pokrajini“ – zaključuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.