22:32 | 28.03.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Na Jarinju priveden bivši pripadnik KP-a, slučaj montiran i političkiNa prelazu Jarinje večeras je priveden bivši policajac Miljan J. - potvrdila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

kancelarija-za-kim-na-jarinju-priveden-bivsi-pripadnik-kp-a-hapsenje-montirano-i-politicko

Foto: Radio Kontakt Plus

Kosovska policija ranije je saopštila da je M.J. priveden po "aktivnoj poternici" Osnovnog suda, te da je tražen zbog sumnje na umešanost u krivična dela - "organizovani kriminal", "primanje mita" i "zloupotreba ovlašćenja". 

Iako su pojedini mediji izvestili da se radi o Srbinu i bivšem pripadniku Kosovske policije, iz policije nisu precizirali ove informacije niti u saopštenju za medije, niti u odgovoru za Radio Kontakt Plus. 

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, osim što su potvrdili da se radi o bivšem pripadniku policije srpske nacionalnosti, navode i da je ovo hapšenje "nastavak pritisaka i progona srpskog naroda" na Kosovu, a posebno policajaca koji su novembra prošle godine napustili Kosovsku policiju. 

Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja je - navode - kako se Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije.

"A sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina? To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju" - navode iz Kancelarije za KiM. 

Podsetimo, na istom prelazu decembra prošle godine uhapšen je takođe bivši pripadnik KP-a, Dejan Pantić, što je bio i razlog za postavljanje tadašnjih barikada na severu Kosova. Njegovo oslobađanje, kao i oslobađanje M.A. koji je prethodno priveden na istom prelazu - bilo je jedan od zahteva za uklanjanje barikada. Pantiću je određen kućni pritvor, nakon čega su barikade uklonjene, dok je M.A. pušten na slobodu posle gotovo dva i po meseca od uklanjanja barikada i uz jemstvo.
Tagovi: LeposavićSever KosovaKancelarija za KiMKosovska policija

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije