Kancelarija za KiM: Na meti lopova još dve srpske kuće

Na meti lopova, večeras su se našle dve srpske kuće u selu Batuse, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem Selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopšteno je iz ...
Image

Kako se navodi, na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine, večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji. 

„Reč je o porodici koja ima troje dece i ovaj nemili događaj uneo je nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu“, navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da se na meti lopova večeras našla i kuća porodice Saše Lazića.

„Lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbiju prozor i uđu u kuću. Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobrevo“, navode iz Kancelarije. 

Medija centar Čaglavica, javio je ranije da su nepoznati počinioci sinoć opljačkali kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće, Jugoslava Mitića, pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, koja je izvršila uviđaj.

Iz Kancelarije za KiM podsećaju da su proteklog vikenda opljačkane dve srpske kuće – porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

„Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod. Zbog toga Кancelarija za Кosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne“, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.