Kancelarija za KiM: Na spomeniku ubijenim Srbima u Orahovcu spaljena trobojka

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac, tokom vikenda zapaljena je srpska trobojka, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Na ovom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

„Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila“, navodi se u saopštenju iz Kancelarije.

Iz Кancelarije za KiM najavljuju da će, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviti novu trobojku.

Ujedno su pozivali međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru КiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči i da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na КiM nedopustivi.

„Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Кurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima”, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.