Kancelarija za KiM: Kurti i Priština imaju nameru da izazovu haos i dovedu do nove krize

Povodom današnjeg hapšenja M. B. (1987), muškarca srpske nacionalnosti, osumnjičenog da je iz vatrenog oružja pucao na policajce i zapalio automobile sa "RKS" ...
Image

U Kancelariji su kazali da “Kurti na svaki način pokušava da izazove tenzije na severu Kosova kako bi isprovocirao reakciju Srba, koje bi potom optužio za potencijalnu eskalaciju situacije na terenu, samo da bi pobegao od dijaloga i obaveza iz Ohrida koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština”.

„Nije slučajno Kurti izabrao da baš danas krene sa hapšenjem Srba, isto kao što je i poziv za izdržavanje kazne Ivanu Todosijeviću tempirao pred početak razgovora u Briselu. On nastavlja da na svaki način maltretira Srbe na severu Kosova, ne bi li u stvaranju krize našao opravdanje i izbegao formiranje ZSO, zatim sebi produžio vreme na vlasti, a sve zaklanjajući se iza nekakve borbe protiv korupcije“, naveli su.

Istakli su da kosovski premijer “priziva eskalaciju svaki put pred razgovore u Briselu, iako je dobio jasna upozorenja međunarodnih zvaničnika da spusti tenzije, prestane sa jednostranim nasilnim potezima i krene u proces normalizacije odnosa”.

U međuvremenu su iz Kancelarije za KiM saopštili da će direktor Petar Petković sutra u Beogradu održati konferenciju za štampu.

Početak događaja planiran je u 11 sati.

Javnosti će se tada obratiti i predsednik Srpske liste, Goran Rakić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.