15:50, 16.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Napadnut mladić iz sela Banje kod SrbiceMladić Milan Кovačević, iz sela Banje kod Srbice, napadnut je fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u predelu glave, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

kancelarija-za-kim-napadnut-mladic-iz-sela-banje-kod-srbice

Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi, Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i “brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres”. 

“Milan Кovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču”, dodaju iz Kancelarije. 

Ujedno ukazuju da ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji. 

“Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Кancelarija za КiM i država Srbija pomagali i pomagaće”, navode iz Kancelarije.

Iz Kancelarije ocenjuju da nije slučajno da do ovog incidenta dolazi “u istom danu kada je Aljbin Кurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Кosova i Metohije, a Кosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke”. 

“Pokazalo se da svaka Кurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste.“

“O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda”, zaključuje se u saopštenju.
Tagovi: SrbiSrbicaNapadKancelarija za KiM

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije