Kancelarija za KiM: Napadnut mladić u Klokotu

Mladića S. T. (18) iz Klokota, srpske nacionalnosti, protekle noći napala je grupa Albanaca, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image

U Kancelariji tvrde da se napad dogodio noćas oko 02:30, kada se pomenuti mladić “sa bratom vraćao sa ponoćne božićne liturgije koja je služena u crkvi Sv. Petra i Pavla u Klokotu”.

„Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana“, kažu u Kancelariji.

Navode da je S. T. „zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini“.

U saopštenju piše i da je sa porodicom povređenog mladića razgovarao direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, te da im je “preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne”.

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, koja je prema navodima Kancelarije, do ranih jutarnjih sati ispitivala S. T. o napadu.

„Ovaj mučki napad na dete pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi“, poručuju iz Kancelarije.

Upitali su “šta međunarodna zajednica čini da spreči ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost srpskog naroda, što je njihova primarna dužnost i obaveza”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.