Kancelarija za KiM: Jutros napadnut srpski dečak u Suvom Dolu

Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je petnaestogodišnji L.M. srpske nacionalnosti pretučen jutros od strane četiri starija muškaraca albanske nacionalnosti u ...
Image

Kancelarija za KiM saopštila je i detalje slučaja. Napad se dogodio, navode – kada su L.M. iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom, da bi potom kada nije odgovarao – „zaustavili vozilo i pretukli dečaka“.

Navode da mu je u pratnji oca urađena kompletna dijagnostika u mitrovičkom KBC-u i da je pušten na kućno lečenje, te da ima vidne povrede glave, hematome i ogrebotine, kao i podliv ispod oka. Uz saopštenje, Kancelarija za KiM je medijima dostavila i fotografije povređenog dečaka. 

Prema rečima L.M. – napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka – navode iz Kancelarije za KiM. 

Direktor ove kancelarije Petar Petković je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio pomoć kancelarije – dodaje se u saopštenju. 

Podsećaju dalje na oružani napad na dečaka i mladića u Gotovuši, kao i na slučaj u kojem je srpski mladić zadobio povrede u Klokotu, te da se napad u Mitrovici dogodio u delu grada gde je vidljivo prisustvo Kosovske policije, koja je, podsetimo, raspoređena krajem godine upravo u mešovitim delovima Mitrovice zbog „podizanja osećaja bezbednosti“. 

Podcrtavaju da napad ne sme da se relativizuje.

Srpska lista ocenila je da se radi o „nastavku plana“ da se „Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije“.

„Zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu“ – naveli su iz Srpske liste. 

Za višenacionalni deo Mitrovice – Suvi Do – nadležna je policijska stanica u Južnoj Mitrovici kojoj je, prema svedočenju oca L.M. za TV Most – slučaj i prijavljen.  

Radio Kontakt Plus zatražio je dodatne informacije o slučaju od Kosovske policije. Do objavljivanja ove vesti odgovor nije stigao. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.