12:35, 20.12.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Nove kuće za porodice Stojković i RistićNove kuće od 65 kvadrata dobiće porodice Stojković iz sela Donje Кusce i Ristić iz Paralova, u opštini Gnjilane, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

kancelarija-za-kim-nove-kuce-za-porodice-stojkovic-i-ristic

Foto: Facebook/Kancelarija za KiM

Kako se navodi, Kancelarija je u ovoj godini izdvojila više od 46 miliona dinara za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata u opštini Gnjilane, čime je 85 porodica iz ove opštine rešilo svoje stambeno pitanje i dobilo bolje i adekvatnije uslove za život. 

Poslednjim paketom pomoći, obuhvaćene su porodice Stojković iz sela Donje Кusce, koja broji broji pet članova, od kojih troje dece i desetočlana porodica Ristić iz Paralova, u kojoj živi četvoro dece.

Zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Borislav Tajić, rekao je da je jedan od najvažnijih zadataka Кancelarije “stambeno zbrinjavanje našeg naroda”.

“Кancelarija za Кosovo i Metohiju ulaže značajna finansijska sredstva i napore kako bi obezbedila našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini bolje uslove za život, posebno stavljajući akcenat na socijalno ugrožene porodice sa malom decom. Mi smo ove godine stambeno zbrinuli ukupno 85 porodica samo u opštini Gnjilane, od kojih smo za 61 domaćinstvo obezbedili pomoć u vidu građevinskog materijala, dok je za 24 porodice urađena kapitalna rekontrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija, dodajući na to i izgradnju kuća za ove dve porodice, za koje su sredstva opredeljena”, rekao je Tajić.

On napominje da je budžetom od 46 miliona obuhvaćena i pomoć za 114 porodica čiji su pomoćni objekti pretrpeli štetu usled januarskih poplava.

“Važno nam je da pomognemo našem narodu i kada se dogode neke nepredviđene okolnosti, pa smo isplatili i jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara domaćinstvima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama. Nastavićemo i u sledećoj godini da ulažemo i da pomažemo, jer jedan od prioriteta Кancelarije za КiM jeste da obezbedi našem narodu uslove za ostanak i opstanak u pokrajini”, zaključio je Tajić.
Tagovi: GnjilaneKancelarija za KiMPomoć

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije