Kancelarija za KiM: Opljačkana porodica Kostić iz Plemetine

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je tokom vikenda opljačkana porodica Kostić iz Plemetine.
Image
Foto: Facebook

„Porodični dom Miodraga Кostića iz Plemetine našao se za vikend na meti pljačkaša koji su mu obili i poharali garažu u kojoj je čuvao vredan alat, što je izazvalo veliko uznemirenje kako njega tako i njegovih komšija u ovom selu koji opravdano strahuju za svoju bezbednost i imovinu, jer im se na ovaj način ugrožava egzistencija“, navodi se u saopštenju.

Ovim napadom je nastavljen niz napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve u ovoj godini, ocenjuju u Kancelariji. Podsećaju da su pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubožda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče, „čime se opet preti Srbima koji samo žele da u miru žive u svojim domovima i posećuju svoje svetinje na prostoru Кosova i Metohije“.

„Ovakva praksa zastrašivanja Srba posebno je dominantna od dolaska Кurtija na vlast otkad beležimo brojne incidente, koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda u pokrajini“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Кancelarija za KiM će pomoći domaćinu Кostiću iz Plemetine da stane na noge.

„A niz etničkih incidenata signal je za međunarodnu zajednicu da učine sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na КiM i da im se obezbede elementarni uslovi za život u 21.veku, da žive slobodno i bezbedno na svojim ognjištima“, stoji u saopštenju.

Ponovo opljačkana crkva u Zupču

Kancelarija Vlade Srbije: U selu Ljubožda opljačkane dve srpske kuće


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.