Kancelarija za KiM: Opljačkane dve srpske kuće u Miloševu

Dve srpske kuće opljačkane su u prethodna dva dana u selu Miloševo u opštini Obilić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: Facebook

Kako se navodi, prema prvim procenama, njima je ukradena poljoprivredna mehanizacija, a kuće su ispremetane. Dodaje se da je ovim porodicama poljoprivreda glavni izvor egzistencije.

„Ovo selo je etnički gotovo očišćeno od Srba, a svega nekoliko srpskih porodica koje su ostale da žive u ovom mestu sada dodatno strahuju za svoju imovinu, ali i za svoju bezbednost, posebno imajući u vidu da su se njihovi domovi već nalazili na meti albanskih ekstremista“, kaže se u saopštenju.

Ukazuju da Кancelarija za KiM gotovo svakodnevno upozorava predstavnike međunarodnih institucija o konkretnim slučajevima ugrožavanja osnovnih ljudskih prava Srba na КiM koji se danas, u 21. veku odvijaju pred očima svih međunarodnih misija koje deluju na prostoru КiM, ali da adekvatne reakcije nema.

„Verbalno nasilje prema srpskom narodu koje koriste političari iz Prištine, lančano se prenosi na svakodnevni život ljudi koji žive na prostoru КiM i generiše incidente na terenu“, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.