Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kancelarija za KiM organizovala dva kampa za mlade sa Kosova i Metohije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je prethodnih dana u saradnji sa svojim partnerima organizovala dva kampa za mlade sa Kosova i Metohije.
Image

Grupa od 20 srednjoškolaca iz Zubinog Potoka učestvovala je na trodnevnom „Eko kampu“ na Goliji u periodu od 18. do 21. avgusta uz podršku opštine Ivanjica. Ovaj kamp se održava 11. godinu zaredom, a prvi put u njemu učestvuju i mladi sa KiM.

Cilj ove akcije je promocija volonterizma i aktivizma mladih, kao i edukacija o zaštiti životne sredine i zdravog načina života.

Grupa đaka iz Klokota boravila je u dečijem kampu „Studenica 2022“ u periodu od 17. do 23. avgusta uz podršku manastira Studenica, gde su organizovane razne rekreativno-edukativne aktivnosti i sadržaji.

Ovo je bila i prilika da se mladi sa KiM druže sa svojim vršnjacima iz ostalih delova Srbije, da razmenjuju znanja i veštine, ali isto tako da uživaju u prirodi i bolje upoznaju Srbiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od jula prošle godine organizovala različita putovanja i kampove za više od 1.800 dece sa prostora KiM, za koja je opredelila gotovo 14 miliona dinara, a iste akcije će nastaviti da sprovodi i u budućnosti u želji da mladima sa KiM obezbedi „što bezbrižnije i kvalitetnije odrastanje“.

Radio Mitrovica Sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.