Kancelarija za KiM: Oskrnavljen nadgrobni spomenik u Klokotu

Na srpskom pravoslavnom groblju u Кlokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarije ...
Image

Ova porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomljen krampom, navodi se u saopštenju.

“Ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Кosova i Metohije, kao i na samom groblju u Кlokotu.  Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u  miru. Ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru КiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili”, dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM zahtevaju da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a od međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede zaštitu srpskom narodu na КiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.