16:32 | 02.12.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Počela isplata onima koji su napustili kosovske institucijeU četiri opštine na severu Кosova, danas je počela isplata "zarada" svim građanima koji su nakon 5. novembra napustili kosovske institucije severno od Ibra, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

kancelarija-za-kim-pocela-isplata-onima-koji-su-napustili-kosovske-institucije

Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi u saopštenju, reč je o zaradama koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.

“Na ovaj način u potpunosti se realizuje obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na severu КiM, država Srbija pomoći”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije podsećaju da su oni koji su napustili kosovske institucije na severu Kosova, 17. novembra potpisali ugovore sa Srbijom preko Кancelarije za КiM, te da već od danas mogu da podignu svoja prva sredstva zarade, koja se uveliko nalaze na njihovim privatnim bankarskim računima.

“Кao što je Кancelarija za Кosovo i Metohiju navela, svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstvno osiguranje”, tvrde iz Kancelarije za KiM.
Tagovi: Sever KosovaKancelarija za KiMIsplata

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije