Kancelarija za KiM: Pomoći ćemo u saniranju štete nastale zbog poplava

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da će pomoći u saniranju štete nastale na infrastrukturi, stambenim i pomoćnim objektima usled poplava.
Image

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Igor Popović i Miloš Terzić, obišli su danas neke od meštana sela Vuča i Borovik u opštini Leposavić, čije su kuće poplavljene tokom prethodnih par dana.

Oni su, kako se navodi u saopštenju Kancelarije, izašli na teren kako bi se uverili u razmere štete.

„Opštinu Leposavić zadesila je najveća prirodna katastrofa u poslednjih 50 godina. Pritoka Ibra i bujični potoci potopili su čitava domaćinstva u selu Borovik, potopljena je farma svinja u Kajkovu, oštećeni su most u Jošanici i objekat Poljoprivredne škole u Lešku, a situacija je teška i u brdsko-planinskim selima gde je prekinuta komunikacija. Formiran je Krizni štab, koji prati situaciju na terenu. Biće formirane i stručne komisije za procenu štete, kako bi se ona sanirala u najkraćem mogućem roku“, rekao je Popović.

Predstavnici Kancelarije potom su obišli neka od poplavljenih domaćinstava u opštini Zvečan, a društvo im je pravio predsednik Privremenog opštinskog organa Ivan Todosijević.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.