Kancelarija za KiM: Ponovo opljačkane prodavnice u Velikoj Hoči

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, saopšteno je iz Kancelarije ...
Image

Iz Kancelarije podsećaju da su se ove dve prodavnice našle na meti pljačkaša i juna, ali ni tada, dodaju, kao ni sada, Кosovska policija nije adekvatno reagovala, niti su počinioci uhvaćeni. 

Кako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika, navodi se u saopštenju. 

“Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči, te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini”, ocenjuju u Kancelariji, dodajući da nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod na Kosovu, posebno u Metohiji “i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde”. 

Iz Кancelarije za KiM insistiraju da se počinioci privedu pravdi, naročito zbog činjenice da postoje video-zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.