Kancelarija za KiM: Maksimovići u Kamenici dobiće novu kuću naredne godine

Svoj novi dom dobiće desetočlana porodica Maksimović u selu Ajnovce koje pripada opštini Kosovska Kamenica, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image

U Kancelariji su kazali da su „tri generacije ove socijalno ugrožene porodice do sada živele u trošnoj kući staroj više od 100 godina“.

Dodali su da radovi na izgradnji kuće počinju naredne godine.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Jelena Stojković, rekla je da će mališani iz porodice Maksimović odrastati u boljim uslovima za život.

„Presrećni smo što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi potpuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima“, istakla je Stojković.

Ona je dodala da je „ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Kosovskom Pomoravlju“.

„Samo tokom ove godine izdvojili smo ukupno 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju. Nastavićemo i u narednoj godini da ulažemo u infrastrukturne projekte, kako u Pomoravlju, tako i u svim delovima Kosova i Metohije, jer nam je važno da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima, u novim domovima koje će ostaviti svojim budućim pokolenjima“, poručila je Stojković.

Finansijska sredstva za izvođenje radova obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.