Kancelarija za KiM: Porodici Đurić iz Osojana ukraden traktor

Još jedna krađa u Osojanu
Image
Foto: Facebook

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je u noći između subote i nedelje u selu Osojane, ukraden traktor porodici Aleksandra Đurića, samohranog oca tri ćerke koji živi isključivo od poljoprivrede.

Time mu je, ističu u Kancelariji, direktno ugrožena egzistencija jer mu je traktor osnovno sredstvo rada. Kako se navodi, Kancelarija će mu pomoći da „stane na noge“.

Podsećaju i da je pre nekoliko dana u Osojanu opljačkana i Crkva Svetog arhangela Gavrila, iz koje su lopovi odneli čak i pribor za pričešće.

Kako se navodi, meštani sumnjaju da je reč o istim počiniocima.

„Ta činjenica unela je dodatni nemir i strah među Srbe povratnike u ovom metohijskom selu kojima se mir narušava svakodnevnim incidentima i napadima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je time na KiM nastavljena serija pritisaka i napada na srpski narod i povratnike u selu Osojane kod Istoka, kao i da svaki od tih incidenata ima za cilj da dodatno zastraši Srbe koji žive u ovom metohijskom mestu i onemogući im ostanak i opstanak.

„Uprkos ovakvim perfidnim pokušajima proterivanja od strane ekstremista i izgrednika, Srbi povratnici odlučni su da ostanu i opstanu tamo gde su se posle mnogo nedaća i muka skućili i gde samo žele da žive u miru. Toga mora da bude svesna i međunarodna zajednica i da politiku ćutanja i okretanja glave, zamene proaktivnim pristupom u rešavanju problema Srba čija je egzistencija na Кosovu i Metohiji najbrutalnije ugrožena“, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.