Kancelarija za KiM: Privedeni radnici Pošte u Goraždevcu

Kosovska policija privela je danas radnike „Pošte“ u Goraždevcu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: Facebook

Kako se navodi, vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su danas od strane Kosovske policije, a potom je i od upravnice „Pošte“ u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

„Akcija Кurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima. Policajci su satima u Peći ispitivali privedene radnike Pošte, i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava“, navodi se u saopštenju.

Iz Кancelarije za КiM očekuju hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio „pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine“.

„Pozivamo naše građane na Кosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer Srbija će pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja. Zločinačkom delovanju Aljbina Кurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju“, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.