12:48, 21.07.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Srboljub Veselinović uhapšen na JarinjuPripadnici kosovske policije uhapsili su Srboljuba Veselinovića na administrativnom prelazu Jarinje, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

kancelarija-za-kim-srboljub-veselinovic-uhapsen-na-jarinju

Radio Kontakt Plus

VEST JE AŽURIRANA

19:25h

U kasnim poslepodnevnim satima, Veselinović je prebačen na saslušanje u Prizren, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Veselinoviću se, kako kažu iz Kancelarije, stavlja na teret navodna nelegalna seča šume.

"Advokat kojeg je angažovala Kancelarija, uključen je u ovaj slučaj i pratiće ceo proces. Apsurdno je da se Srbi, kojima se godinama otima imovina na KiM, nekakvim tajnim nalozima i optužnicama sada proganjaju i označavaju kao uzurpatori", stoji u saopštenju.

16:27h

Prema poslednjim informacijama sa terena, Srboljub Veselinović i dalje se nalazi na administrativnom prelazu Jarinje, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Kosovska policija mu ne dozvoljava da nastavi put dok ne izvrše, kako je rečeno, 'dodatne kontrole'. Nedopustivo je ovakvo postupanje prema čoveku u devetoj deceniji života", navodi se u saopštenju.

12:48h

Veselinović se, kako kažu iz Kancelarije za KiM, suočava sa optužbama za navodna imovinsko-pravna pitanja.

"On je jutros sa sinovcem krenuo na Kosovo, ali je prvo zadržan na Jarinju, a potom i sproveden u Prištinu, gde treba da bude saslušan pred tužiocem", navodi se u saopštenju.

Kancelarija je Veselinoviću obezbedila advokata i "urgiraće povodom njegovog slučaja pred svim relevantnim međunarodnim činiocima".

"Na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova i Metohije, koji se hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima", poručuju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije smatraju da "porast broja teških incidenata na KiM, hapšenje Veselinovića i sramna presuda Jovanoviću", predstavljaju "svedočenje sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM".

Srboljub Veselinović (80) je interno raseljeno lice iz Gornjeg sela kod Prizrena, sa boravištem u Kragujevcu.


Tagovi: HapšenjeSrbiKancelarija za KiMJarinjeKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije