Kancelarija za KiM: Dečak i mladić ranjeni u Gotovuši

U Gotovuši kod Štrpca ranjeni su S. S. (11) i M. S. (21), srpske nacionalnosti, kada je na njih pucano iz vozila u pokretu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image

U Kancelariji tvrde da je na dvojicu mladića „bez ikakvog povoda pucao lokalni Albanac“.

„Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak, kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. Oni su zadobili prostrelne rane – jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame. Tek pukom srećom nisu stradali, niti su životno ugroženi“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Povređena lica su prebačena u KBC Gračanica.

U Kancelariji smatraju da je „reč o očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece, koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi“.

„Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila. Ovakav napad je direktna posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija, koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić“, poručuju.

Iz Kancelarije apeluju na „međunarodnu zajednicu da hitno reaguje“ i dodaju da će „porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć“.

Kosovska policija se u međuvremenu oglasila saopštenjem za javnost u kojem je navedeno više detalja o ovom slučaju.

Kazali su da su dve osobe u okolini Štrpca danas ranjene vatrenim oružjem, ali nisu precizirali koje su nacionalnosti.

„Policijska stanica u Štrpcu, danas oko 15:19, dobila je informaciju da su u selu Drajkovce povređene vatrenim oružjem dve osobe – jedna stara oko 11, a druga oko 31 godine. Povređene su od strane nepoznatog lica koje se nalazilo u putničkom vozilu, a koje se kretalo iz Štrpca u pravcu Uroševca“, dodali su.

Naveli su da su povređena lica transportovana u KBC Gračanica.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, obojica su van životne opasnosti“, dodali su.

Naglasili su da je istraga u toku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.