Kancelarija za KiM: U Peći postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju najoštrije su osudili incident u kome su, kako se navodi, dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja ...
Image

Navodeći da je slučaj prijavljen Kosovskoj policiji, iz Kancelarije za KiM pozivaju bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi odgovorne za ugrožavanje slobode kretanja Srba iz Planjana. 

“Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji”, ocenjuju iz Kancelarije.

Dodaju da je ugrožavanje slobode srpskog naroda na KiM svakodnevno. 

“Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji”, smatraju u Kancelariji. 

“Vlada Republike Srbije će istrajati u nastojanjima da se na Кosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život”, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.