Kancelarija za KiM: U Ugljaru obijena i opljačkana poslovnica Pošte Srbije

Noćas je u Ugljaru kod Кosova Polja obijena, a potom opljačkana i razlupana poslovnica Pošte Srbije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi, sa Pošte je skinut video-nadzor, ukradena je kasa sa novcem, demolirane su prostorije ove ustanove, isprevrtani stolovi, ormari, izvaljena vrata…

U saopštenju se dodaje da Кancelarija za KiM više od mesec dana upozorava kompletnu međunarodnu javnost na „sve posledice i opasnosti koje nosi Кurtijeva odluka da ukine srpski dinar na Kosovu“.

„Svaka Кurtijeva antisrpska odluka i potez direktni su signal ekstremistima da krenu u lov i napad na sve srpsko, a ohrabreni dodatno činjenicom da neće biti ni uhapšeni ni procesuirani, pa pored škola, ambulanti, vrtića, srpskih kuća sada na red dolaze i Pošte“, kaže se u saopštenju.

„Spirala nasilja koju diriguje režim u Prištini i sprovodi nad srpskim narodom u pokrajini mora biti alarm za međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake u zaštiti i srpskog naroda i srpske imovine“, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.