Kancelarija za KiM: Uhapšen povratnik u opštini Istok, odveden s kućnog praga

Ponovo se oglasila Kancelarija za KiM.
Image
Foto: Facebook

Ž. Z. koji je danas uhapšen zbog navodnog ratnog zločina, je povratnik u opštini Istok, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema navodima Kancelarije za KiM, Srbin Ž. Z. je s kućnog praga odveden, pod optužbom za navodni ratni zločin u selu Ljubožda.

Ž. Z. se kao povratnik 2017. godine vratio u svoje rodno selo i od tada nije napuštao Кosovo i Metohiju, navodi se u saopštenju.

„Očigledno je Aljbin Кurti sa svojom policijom krenuo u lov na Srbe povratnike, kako bi ih strahom i lažnim optužbama odvratio od povratka i mirnog suživota na njihovim vekovnim ognjištima“, ocenjuju u Kancelariji.

Ukazuju da je Ž. Z. drugi Srbin iz Istoka koji je u poslednja 24 sata uhapšen pod optužbama za ratni zločin, uz podsećanje da je sinoć na prelazu Merdare uhapšen i M. P., interno raseljeno lice iz Istoka.

„Posle ovakvih politički motivisanih hapšenja, jasno je zbog čega je stopa povratka proteranih i raseljenih Srba na Кosovo i Metohiju najmanja u jednom postkonfliktnom području“, konstatuje se u saopštenju.

Кancelarija za КiM angažovala je advokata koji će zastupati Ž. Z. pred prištinskim pravosuđem, a, kako dodaju, „o ovim nameštenim hapšenjima“ obavestiće i sve međunarodne predstavnike.

Još jedno hapšenje zbog navodnog ratnog zločina

Vlajić: Uhapšenog M. P. terete za komandnu odgovornost tokom 1999. u Istoku

Kancelarija za KiM: Oprobani mehanizam zastrašivanja Srba

Na Merdaru uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.