15:56, 07.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Vakcinisano više od 10.000 građana iz srpskih sredinaU srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji za vakcinaciju protiv virusa Kovid 19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana pre, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

kancelarija-za-kim-vakcinisano-vise-od-10000-gradana-iz-srpskih-sredina

Kancelarija za KiM

Za građane je vakcinacija organizovana u utorak i sredu na tri izdvojena punkta - u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, dok će 1.400 građana u sredu i četvrtak primiti drugu dozu vakcine, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje besplatan prevoz za građane s teritorije Kosova i Metohije koji su zainteresovani i koji su se prijavili da prime vakcinu. 

Vlada Republike Srbije obezbedila je dovoljnu količinu cepiva za sve građane, stoji u saopštenju.

S obzirom na to da se epidemiološka situacija s virusom Kovid 19 komplikuje i u srpskim sredinama u pokrajini, posebno ohrabruje činjenica da se protekle nedelje veliki broj građana prijavio za imunizaciju, navode iz Kancelarije i dodaju da se vakcinacijom pokazuje odgovornost kako za sebe i svoju porodicu, tako i za zajednicu u celini.
 
Iz Kancelarije navode i da je do sada je vakcinisano više od 10.500 građana iz srpskih sredina na KiM i revakcinisano oko 8.000 njih.


Tagovi: SrbiKancelarija za KiMKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije