10:48, 22.02.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Video-nadzor za škole i predškolske ustanoveKancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na teritoriji KiM budu pokrivene video-nadzorom.

kancelarija-za-kim-video-nadzor-za-skole-i-predskolske-ustanove

Pixabay

Cilj ove akcije je da se bezbednost dece koja borave u tim ustanovama podigne na još viši nivo, ističu iz Kancelarije za KiM.

Do kraja februara oko 70 škola i vrtića u kojima borave deca u srpskim sredinama biće pokriveno kamerama sa savremenim sistemom video-nadzora, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da se sa realizacijom opremanja ustanova video-nadzorom počelo krajem prošle godine, a plan je da se do kraja narednog meseca svi objekti pokriju bezbednosnim kamerama.

“Bezbednost na Kosovu i Metohiji je veliki izazov s kojim se gotovo svakodnevno suočava naš narod. Za nas nema značajnije dužnosti od toga da osiguramo bezbednost za našu decu. Zbog toga smo počeli sa realizacijom planiranih aktivnosti i dodatnog ulaganja u bezbednosne sisteme. Jedan spaseni dečji život, nema cenu”, poručila je Miladinov. 

Kamerama sa sistemom video-nadzora biće podjednako pokrivene obrazovne ustanove  u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije severno i južno od Ibra, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Do sada je, prema navodima Kancelarije za KiM, video-nadzor obezbeđen za škole i predškolske ustanove u Šilovu, Gnjilanu, Koretištu, Ponešu, Vrbovcu, Binaču, Ranilugu, Orahovcu, opštini Gora, Gračanici, Kosovu Polju, Ugljaru, Kosovskoj Mitrovici, Sočanici, Lešku...


Tagovi: ObrazovanjeŠkolaBezbednostKancelarija za KiMPredškolska ustanova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije