14:49, 04.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Više od 8.000 paketića za decu u srpskim sredinama na KiMViše od 8.200 paketića biće podeljeno deci u srpskim sredinama na Kosovu, saopšteno je danas iz Kancelarije za KiM.

kancelarija-za-kim-vise-od-8200-novogodisnjih-paketica-za-decu-u-srpskim-sredinama

Foto: Kancelarija za KiM

Podela paketića deo je akcije koja se tradicionalno organizuje povodom novogodišnjih i božićnih praznika, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

“Paketići će prvo biti uručeni deci u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, u Metohiji i Kosovskom Pomoravlju, dok će deca u opštinama na severu Kosova svoje poklone dobiti za Srpsku novu godinu”, stoji u saopštenju.

Paketići su danas uručeni učenicima OŠ "Milun Jakšić" u Srbici i OŠ "Radoš Tošić" u Osojanu.

Novogodišnji paketići će danas biti podeljeni i deci u Klini i Goraždevcu.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov, kazala je da je cilj ove akcije da mališanima izmame osmeh.

„Tradicionalno, svake godine Kancelarija obezbeđuje i uručuje paketiće našim najmlađima na KiM. Naši mališani na ovom prostoru žive u veoma specifičnim i teškim uslovima, ali dodelom paketića hoćemo da im izmamimo osmehe, u očima vidimo sreću i radost i da im ulepšamo predstojeće praznike“, dodala je Miladinov, stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM najavljuju za sutra (5. januar), podelu paketića u predškolskim ustanovama i školama u Prilužju, Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu, Gračanici, Prizrenu, Orahovcu, Velikoj Hoči i Štrpcu.

Na Badnji dan poklone će dobiti deca iz Gnjilana, Parteša, Vitine, Novog Brda i Raniluga, dodaje se u saopštenju.Tagovi: DecaKancelarija za KiMPaketićiNova GodinaBožić

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije