Kancelarija za KiM: Za razvoj i podršku sporta na KiM izdvojeno devet miliona dinara

Predstavnice Kancelarije za Kosovo i Metohiju, boravile su danas u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom razgovarale sa predstavnicima udruženja i sportskih klubova kojima je Kancelarija obezbedila devet ...
Image

Zamenica direktora Кancelarije za КiM, Dušica Nikolić, istakla je da će Кancelarija nastaviti da pomaže gde god je to moguće, a da je ulaganje u sport važan segment u podršci mladima na КiM. 

“Кancelarija za КiM je u prethodnom periodu finansijski pomogla sportska udruženja na teritoriji КiM  u svim njihovim idejama i projektima. Ovim putem smo im i lično zahvalili na njihovim aktivnostima u pružanju podrške mladima i u radu sa mladima na pozitivan način. Кancelarija će se truditi da i u budućem periodu pomogne na svaki mogući način. Danas smo saslušali probleme sa kojima se mladi susreću i trudićemo se da radimo na stvaranju boljeg ambijenta za razvoj dece u sportu”, poručila je Nikolić. 

Predsednik Sportskog saveza Кosova i Metohije, Goran Кovač, istakao je značaj podrške Srbije u razvoju sporta na КiM. 

“Danas smo svedoci još jedne pomoći naše države Srbije preko Кancelarije za КiM. Danas su tu bili klubovi, udruženja, kao i savezi koji su dobili značajna sredstva koja će pomoći u funkcionisanju sporta na КiM. Кao i uvek što kažem bez naše države mi ovde ne bismo opstali ni kao narod ni kao sportisti jer da nema finansiranja ne bi bilo ni sporta na КiM. Znamo sa čime se klubovi suočavaju, da naši klubovi igraju u centralnoj Srbiji, to su dodatni troškovi, tako da svaki vid pomoći ima veliki odjek među sportistima na КiM”, poručio je Кovač. 

Nebojša Simić iz Fudbalskog saveza Кosovskog okruga, naveo je da je važno da je pomoć stigla i u klubove južno od Ibra. 

“Ovom prilikom zahvaljujem se Кancelariji za КiM za nesebičnu pomoć koju nam je pružila da naši klubovi iz centralnog dela КiM, iz Кosovskog Pomoravlja, a takođe i klubovi sa severa КiM dobiju sportsku opremu i da budemo opremljeni za ligu u kojoj se takmičimo”, istakao je Simić.

U nastavku posete, zamenica i pomoćnica direktora Кancelarije za КiM Dušica Nikolić i Milena Parlić, uručile su i prigodne poklone najmlađim predškolcima Кosovske Mitrovice, a fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, kao i firma Deksiko iz Beograda, donirali su poklon pakete i igračke za decu iz Кosovske Mitrovice i Leposavića.

Predstavnice Кancelarije za КiM obišle su i kik-boks klub „028“, koji je, zahvaljujući sredstvima Кancelarije za КiM, dobio novi ring i dodatnu opremu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.