KEDS: Energetska situacija na Kosovu stabilna, neće biti restrikcija struje

Blokovi "B2" i "A3" u termoelektrani u Obiliću ponovo su pušteni u rad, tako da neće biti restrikcija struje u narednom periodu, saopšteno je iz Kompanije za ...
Image

„Obaveštavamo potrošače da su restrikcije električne energije obustavljene, jer je situacija sada stabilna. Bez obzira na to, štednja je neophodna! Pozivamo potrošače da štede struju, jer je svaki kilovat važan s obzirom na to kakva je energetska kriza zahvatila čitav svet“, navodi se u saopštenju.

Iz Kosovske energetske korporacije (KEK) prethodno je saopšteno da blokovi „B2“ i „A3“ u termoelektrani u Obiliću ponovo rade.

„Nakon maksimalnog angažovanja stručnjaka, menadžmenta i svih zaposlenih u KEK-u, danas je završen remont proizvodne jedinice 'B2'. Ova jedinica već proizvodi oko 260 MW/h. Ujedno, jutros je završena i sanacija curenja vode u bloku 'A3', a njegov kapacitet je trenutno oko 130 MW/h“, navodi se u saopštenju.

Iz KEK-a poručuju da će nastaviti da rade na realizaciji plana vezanog za redovne remonte u termoelektrani u Obiliću, kako bi potrošači spremno dočekali zimu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.