19:09, 14.08.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Zajednička patrola KFOR-a i Kosovske policije u KameniciRegionalna komanda KFOR-a "Istok", izvršila je danas zajedničku patrolu sa Kosovskom policijom u opštini Kamenica.

kfor-i-kosovska-policija-sproveli-zajednicku-patrolu-u-opstini-kamenica

Foto: KFOR

Ova patrola je sprovedena pešice kako bi se omogućili kontakti sa lokalnim stanovništvom, u okviru pojačanog zajedničkog prisustva u oblasti koja je dogovorena u protekla dva dana između KFOR-a i Kosovske policije, saopšteno je iz ove Misije.

Kako se navodi, u narednim danima je u planu da se izvrše dodatne zajedničke patrole, kao rezultat ojačanog mehanizma za nedeljnu koordinaciju, uspostavljenog da poveća zajedničko prisustvo Kosovske policije i KFOR-a u tom području, u blizini administrativne linije.

"KFOR ostaje posvećen da nastavi nepristrasan doprinos sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja svih građana na Kosovu, u uskoj saradnji sa lokalnim institucijama i bezbednosnim organizacijama i Međunarodnom zajednicom, u skladu sa svojim mandatom u okviru Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999.", zaključuje se u saopštenju.


Tagovi: BezbednostKFOR Kosovska KamenicaKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije