15:39, 16.10.2019Izvor: RTK 2

KFOR nadgledao situaciju na severu KosovaPovodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu, iz KFOR-a je saopšteno za RTK 2, da je “KFOR u skladu sa svojim mandatom po Rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, sve vreme nadgledao situaciju i njen razvoj na terenu, i bio spreman da interveniše kao treći u lancu reagovanja, ili u slučaju da je bilo procenjeno da je to neophodno”.

kfor-nadgledao-situaciju-na-severu-kosova

Radio Kontakt Plus

"Saznali smo da je operacija bila izvedena od strane Kosovske policije koja je među lokalnim institucijama, prvenstveno zadužena za bezbednost na Kosovu, a na osnovu naloga za pretres izdatog od strane Osnovnog suda. Kosovska policija može da sprovodi svoju ulogu u sprovođenju zakona na celoj teritoriji Kosova", navodi se u odgovoru KFOR-a.

Iz KFOR-a još jednom podsećaju da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom.

"KFOR blisko sarađuje sa lokalnim i međunarodnim bezbednosnim organizacijama. Ako se javi bilo koja vrsta upozorenja koja bi mogla da utiče na bezbednosnu situaciju, KFOR je spreman da nepristrasno primeni sve neophodne mere da Kosovo ostane bezbedno, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEX-om, za dobrobit svih građana koji žive na Kosovu”, navodi se u odgovoru.


Tagovi: MitrovicaKosovoHapšenjeKFOR

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije