KFOR: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića u Leposaviću

Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz KFOR-a nakon što su ranije danas pojedini ...
Image

Pojedini srpski tabloidi bili su još dramatičniji u naslovima, pa su navodili da su „džipovi KFOR-a upali u vrtić dok su deca spavala“.

Kako se navodi u saopštenju za medije, pripadnici američkog KFOR-a su “slučajno skrenuli u pogrešnu ulicu”, odnosno ćorsokak.

„Pošto se put naglo završio, tražili su da uđu na parking obližnjeg vrtića da se okrenu i vrate putem kojim su došli“, objašnjavaju iz KFOR-a.

Kako dalje navode, zbog jezičke barijere patrola nije uspela da objasni svoju nameru, odnosno da traži otvoranje kapije da bi se vozila okrenula.

Ističu da je ta zabuna trajala manje od 10 minuta.

„Zbog potrebe za pojačanom zaštitom, nakon događaja koji su se desili prethodnog dana u vezi sa eksplozivnim napravama u okolnim opštinama, vojnik u panciru i sa puškom izašao je iz vozila na parkingu kako bi pomogao vozaču i sprečio oštećenje vozila, imovine ili vozila oko škole. Zbog nemogućnosti da efikasno objasne šta su radili, osoblje vrtića se uplašilo, a što je takođe uplašilo pojedinu decu u vrtiću“, objasnili su iz KFOR-a.

„Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo omeli rad vrtića“, poručili su u saopštenju.

Takođe ističu da KFOR stalno raditi na omogućavanju bezbednog okruženja za sve građane Kosova.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.