KFOR spreman da interveniše ako bude ugrožena stabilnost na severu Kosova

"Bezbednosna situacija u severnim opštinama na Kosovu je napeta. Misija KFOR-a predvođena NATO-om pažljivo prati i spremna je da interveniše ako stabilnost bude ugrožena, u skladu ...
Image

„KFOR ima vidljiv i agilan stav na terenu, a komandant KFOR-a je u kontaktu sa svim svojim glavnim sagovornicima, uključujući predstavnike kosovskih bezbednosnih organizacija i načelnika odbrane Srbije“ – navode iz KFOR-a, podsećajući da su fokusirani na svakodnevno sprovođenje svog mandata – da obezbede sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve na Kosovu.

„NATO takođe nastavlja da u potpunosti podržava proces normalizacije između Prištine i Beograda kroz dijalog koji vodi EU i poziva sve strane da nastave pregovore. Važno je da se ovo nastavi. Ovo je ključno za regionalni mir i bezbednost. Neće biti realnih izgleda za bolju budućnost na Balkanu bez punog poštovanja ljudskih prava i demokratskih vrednosti, vladavine prava, domaćih reformi i dobrosusedskih odnosa. Konstruktivni dijalog je ključ za regionalnu stabilnost“ – navodi se u saopštenju. 

„KFOR će preduzeti sve mere koje su neophodne za održavanje bezbednog i sigurnog okruženja na Kosovu u svakom trenutku, u skladu sa svojim mandatom UN-a“ – zaključili su iz KFOR-a. 

Pročitajte još: 

Vučić: Radimo na smirivanju, nadam da će situacija sutra biti deeskalirana

Kosovska vlada: Odlaže se primena odluka

Rakić očekuje dolazak komandanta KFOR-a: Tražićemo da štite mir, rezoluciju i narod

Kurti: Vučić i Petković odgovorni za nemire


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.