Kišnica: Na automobilu srpskih registarskih tablica osvanula papirna imitacija „RKS“ tablice

Na vozilu srpskih registarskih oznaka grada iz centralne Srbije danas je u Kišnici zakačena za brisač papirna imitacija tablice na kojoj piše “RKS”, saznaje Gračanica Onlajn.
Image

Odbrodnica u Skupštini opštine Gračanica i direktorka Nacionalnog ansambla “Venac”, Snežana Jovanović, pronašla je jutros na svom službenom automobilu papirnu imitaciju tablice “RKS”.

“Ovo je poruka upućena meni kao Srpkinji da moram da prihvatim celokupan sistem takozvane Republike Kosovo i da moje komšije ne prihvataju tablice koje nisu 'RKS'. Takođe, ovo znači da nisam dobrodošla i da nisam poželjna kao Srpkinja u svom komšiliku. Ja sam navikla da živim u multietničkom društvu i neprirodno mi je da živim u čisto etničkom društvu. Ceo život živim sa komšijama Albancima i nikad mi to nije smetalo, ali je očigledno da ja nekima smetam”, izjavila je za Gračanicu Onlajn Snežana Jovanović.

Jovanović živi u multietničkom selu Kišnica u ulici koja se zove “Ibrahim Rugova”, kroz koju se istaknute zastave Albanije, Kosova i Sjedinjenih Američkih Država i postavljen bilbord sa znakom UČK.

Na tabli na kojoj se nalazi dvojezičan naziv sela, precrtan je naziv Kišnica na srpskom jeziku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.