19:59 | 03.02.2023 Izvor: Klan

TV Klan: Ulje srpskog proizvođača uklonjeno sa tržišta na Kosovu, nije ispunjavalo kriterijume za količinuJestivo ulje proizvedeno u Srbiji povučeno je sa tržišta, jer nije ispunjavalo kriterijum prosečne količine, javlja Klan. 

klan-jedna-vrsta-ulja-srpskog-proizvodaca-uklonjena-sa-kosovskog-trzista-nije-ispunjavalo-kriterijume-za-kolicinu

Foto: Klan

Ovo je uradila Tržišna inspekcija, koja je, zbog sumnje u težinu i količinu proizvoda, uzorke poslala u laboratoriju na relevantnu analizu, nakon čega je utvrđeno da isti ne ispunjavaju kriterijume.

„Izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno upakovane proizvode, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode".

„Kao rezultat toga, Tržišna inspekcija je, kao i u svakom drugom slučaju, preduzela mere u skladu sa zakonodavstvom na snazi u Republici Kosovo, odnosno ekonomskom operateru, uvozniku ovog ulja, zabranjeno je da prodaje ovaj proizvod i povlači sa tržišta u roku od 15 dana“, navodi se u saopštenju Tržišne inspekcije, prenosi Klankosova.tv.

Takođe, inspekcija je pozvala građane da budu pažljivi prilikom kupovine i da o svakom prekršaju obaveste Tržišnu inspekciju.

Klan


 

Podsetimo, na Kosovu je u toku kampanja za bojkot srpskih proizvoda. 
Tagovi: Kosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije