Klan Kosova: 140 pripadnika Kosovske policije dalo otkaz od početka godine

Više od 300 novih pripadnika KBS-a preuzelo je u petak dužnost, ali je u roku od godinu dana njih 70 učinilo suprotno. Oni su dobrovoljno napustili KBS iz različitih razloga, piše Klan ...
Image

Međutim, prema rečima penzionisanog generala, Džavita Gašija (Xhavit Gashi), na samom početku, nakon formiranja KBS, to se nije smatralo problemom jer je interesovanje građana za ulazak u ovu instituciju bilo veliko.

Zbog toga, prema njegovim rečima, pored budžeta, treba koristiti nove metode da se saznaju i drugi razlozi za napuštanje KBS.

Sa druge strane, odlaze i pripadnici Kosovske policije, te je broj policajaca koji napuštaju ovu instituciju veći od broja pripadnika KBS-a.

Prema podacima Sindikata KP, od januara do sada ovu ustanovu je napustilo 140 policajaca, zbog niskih plata, nedostatka zdravstvenog osiguranja i prevoza.

Naime, policajci već nekoliko godina nisu ni opremljeni novim uniformama, što bi inače trebalo da se radi dva puta godišnje.

Iz sindikata kažu da su na sve te probleme ukazali ministru Dželjalju Svečlji, kojeg čekaju da reaguje.

Kosovsku policiju ove nedelje je napustilo i više od 500 Srba sa severa Kosova, a nakon prošlonedeljnog sastanka u Zvečanu na kom je doneta odluka o napuštanju svih kosovskih institucija na severu.

Klan Kosova/KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.