Književno veče Olivere Budimir sutra u Gračanici

Književno veče Olivere Budimir biće održano sutra, 28. septembra, u čitaonici “Darinka Jevrić” u Gračanici, u 19.00 časova.
Image

Na događaju će biti predstavljeno celokupno stvaralaštvo ove književnice, a koje čine romani: „Lavirint života“, „Put oblaka“, „Uvir na izviru“ i „Orhideja i albatros“.

U programu, pored autorke, učestvuju i Ratko Popović, Majda Popović, kao i Desa Burazor Aslanidu.

Olivera Budimir rođena je 1951. godine u Prištini u kojoj je živela sve do 1999. kada se seli u Beograd gde i danas živi i radi. 

Romani Olivere Budimir govore o ratu, ljubavi, svakodnevnim iskušenjima.

Roman „Lavirint života“, dnevnik, predratni, ratni i posleratni, za koji je poznati pisac Radomir Smiljanić u recenziji rekao da je „najbolji primer romana – istine u našoj književnosti“.

„Put oblaka“ je svojevrsna suprotnost prethodnom romanu – putopisno-ljubavni roman „je jedan čudesan svet koji mestimice omamljuje svojom sugestivnošću“, napisala je u recenziji Milica Jeftimijević Lilić, pesnikinja. 

Roman „Uvir na izviru“ je jedan svojevrsni spomenik jednoj ljubavi u nemogućim uslovima jedne Srpkinje i Rusa, jer ljubav ne pita za vreme i mesto, ona se samo desi. 

Poslednji roman ove autorke „Orhideja i albatros“ je roman snova i stremljenja, priča koja pokreće mnoge teme, tera na razmišljanje, a ljubav je ono što je pokreće kao točak oko koga se sve okreće, tačka od koje sve počinje i sve se dešava i završava upravo u njoj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.