Ko dobija besplatne udžbenike?

Ministarstvo prosvete i ove godine obezbeđuje besplatne udžbenike za određene kategorije dece. Prijava traje do 10. aprila. Na oglasnim tablama, u "Viber" grupama ili na sajtovima ...
Image

Vlada Republike Srbije izdvojila je 720 miliona dinara za nabavku besplatnih udžbenika.

Prošle godine oko 88.000 đaka ostvarilo je to pravo.

„Učenici koji pohađaju nastavu po obrazovnom planu IOP 1 i IOP 2, kao i daroviti učenici IOP 3 – to je novina u odnosu na prošlu godinu. Zatim učenici koji su primaoci novčane socijalne pomoći, gluvi učenici, đaci u 1. i 2. razredu, slabovidi učenici i oni koji rade nastavu po drugim sistemima“, kazao je pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

Za prvi ciklus obrazovanja đaci će dobiti udzbenike za srpski iliti maternji jezik, matematiku, svet oko nas, prirodu i društvo i obavezni strani jezik.

Učenici od petog do osmog razreda dobiće knjige za srpski odnosno maternji jezik, matematiku, strani jezik, biologiju, istoriju, hemiju, fiziku i geografiju.

„Što se tiče saradnje sa određenim lokalnim samoupravama, koje rade na unapređenju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, mi to svakako podržavamo i verujemo da će pružiti podršku i učenicima iz drugih kategorija“, dodao je Pašić.

Prijavljivanje je do 10. aprila.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.