17:45, 12.09.2015Izvor: Tanjug

Kojić: Uskoro završteak renoviranja crkve u UroševcuProtojerej stavrofor Živojin Kojić očekuje da će do kraja jeseni, uz finansijsku pomoć Ministarstva vera, biti završeno renoviranje spoljašnjosti crkve Sv. Cara Uroša u Uroševcu.

kojic:_uskoro_zavrsteak_renoviranja_crkve_u_urosevcu

UROŠEVAC - Protojerej stavrofor Živojin Kojić očekuje da će do kraja jeseni, uz finansijsku pomoć Ministarstva vera, biti završeno renoviranje spoljašnjosti crkve Sv. Cara Uroša u Uroševcu. 

Kojić je u saopštenju dostavljenom Tanjugu naveo da je do sada uz podršku Ministarstva vera renovirana kompletna unutrašnjost crkve i da očekuje da bude završeno i renoviranje kompletne spoljašnjosti sa fasadom koje takođe finansira srpsko Ministarstvo vera.

Povodom 11. septembra, dana koji Hram Sv. Cara Uroša slavi kao dan kada je osvećena crkva, protojerej stavrofor Živojin Kojić je naveo da "mu je srce bilo puno kada je video veliki broj ljudi u crkvi" i istakao da mu jedino to nedostaje od kada se vratio 2013. godine i zapoceo duhovni povratak u Uroševcu. 

"Mi smo nažalost trenutno jedini Srbi u Uroševcu gde je pre sukoba u samom gradu živelo 15.000 Srba", rekao je on.

Oko 200 raseljenih Srba koji su u petak boravili u Uroševcu obišli su pored crkve koja se nalazi u centru grada i groblje koje je za tu priliku bilo očišćeno. 


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


14:25, 14.02.2019


Najnovije